teisipäev, 2. juuni 2009

Kas Laar kaotas tasakaalu?

Süüdistada teistpoolt selles, mida ise oled harrastanud, on nahaalsuse tipp ning seda ka poliitikas. Kui erakonna esimees jagab tänaval kohvi, samal ajal kui toimuvad koalitsioonikõnelused, ei liigitu vastutuse valdkonda.

Nädalavahetuse mõttelennud kollektiivsest süüst ja vedelparteidest, võinuks jääda endateada, ent IRL sees kees asi üle. Küsimuseks jääb, et kas Laaril puudusid volitused Rahvaliidu ja Reformierakonnaga läbirääkimisteks või oligi IRL eesmärk venitada läbirääkimistega, et koguda punkte eurovalimisteks.

See on selge märk sellest, et IRL ei suuda teha vahet õigete otsuste tegemisel rasketel aegadel ja raskete otsuste tegemisel õigetel aegadel. Selles valguses tuleb hinnata ümber ka sotside lahkumine koalitsioonist - kas ei lõhkunud sedagi liitu IRL?

Läänedemokraatiale omaste erakondade vihkajatel sh Andres Tarandi jaoks on selline olukord "vesi veskile". IRL loodetud vastutaja maineralli võib tipneda hoopis 2004.a eurovalimiste Res Publicat tabanud saatusega, mis võib võtta Euroopa Parlamendi koha Tunne Kelamilt nagu tõdeb tabavalt üks komment Marko Mihkelsoni kirjutises, mis kavalalt hoidub esitamast IRL tegelikke punaseid jooni.

Vähemusvalitsuse jätkamine (ja kui kauaks) toob kindlasti uut kvaliteeti meie poliitika tegemisse, ent kas sellest sünnivad ka majanduse elavdamiseks ja inimestele sotsiaalse kindluse tagamiseks olulised otsused, näitab aeg.

Kommentaare ei ole: