esmaspäev, 7. detsember 2009

Mis juhtub kui jää poliitiku jalge all krõbinal puruneb?


Vastus on lihtne: poliitik hakkab kõiki teisi inimesi enda ümber sõimama poliitikuteks, parteilasteks ja salakavalateks vastutöötajateks, ebakonstruktiivseteks jne jne.

See juhtus täna Taavi Aasaga kui ta, selleasemel, et suhtelda Tallinna tudengitega ja proovida mõista nende muret, hakkas nende eestkõnelejaid demoniseerima ja erakondade käsilasteks nimetama.

Kuidas siis kommenteerida fakti, et Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua nõukogu esimeheks on kunagi üliõpilasaktivist ja tänane linnapea Savisaare referent Jaanus Riibe? Kas Jaanus on nüüd ka IRL käsilane? Kas nüüd kõik need 20 000 tudengit on vari-isamaalased? Vaevalt.

Asi lihtsam kui ta näib - ärme räägi sellest, et keegi on mõne erakonna, kaitseliidu, tudengiühenduse, külaseltsi või muu MTÜ liige; räägime ikka probleemist ja suundume selle lahendamisele.

Parteilisel kuuluvusel põhineva nõiajahiga ühistranspordi hinnakirja muutmisega tekkivaid probleeme ei enneta ega lahenda.

Kutsun poliitikuid üles hoiduma edaspidi selliste võtete kasutamise eest. Sellega ei saavuta mitte midagi. Igal inimesel on õigus kuuluda erinevatesse organisatsioonidesse. See, et linnavalitsuse liige kuulub mõnda erakonda, ei tee kõiki linnavalitsuse ametnikke parteisõduriteks. Sama kehtib ka ühenduste puhul.

Ja nüüd: kuidas lahendame piletiküsimuse Tallinnas?


Kommentaare ei ole: