kolmapäev, 7. mai 2008

Elion soovitab: ärge laske lastel suureks saada!

Sel nädalavahetusel õnnestus mul lisaks Teeme Ära aktsioonile ja lahedale metsamatkale Paunküla voorestikus ka näha üht vapustavat telereklaami. Nimelt on Elion pakkumas uut toodet, kus palju laste- ja multikakanaleid. Reklaamiklipis küsib tütar isalt mingi „targa“ küsimuse, millele isa ega ema ei paista teadvat vastust. Olukorra lahendusena asub isa teemat vahetama ja näitab tütrekesele päevalehe kaant, millel just uus Elioni toode peal. Ja kõlab tekst, mille sõnum on järgmine: kui sa ei taha, et su laps liiga kiiresti täiskasvanuks saab, osta Elioni uus multikate pakett!

Tsiteerides klassikuid: sellist jama on raske kommenteerida, ent siiski. Miks peaks ükski vanem on lapse arengut piirama hakkama?! Laste kasvatamine on viimasel ajal teemaks tõusnud. USA-s tehtud uuringu tulemused tõstsid just teleri lapsekasvatajaks number üks; teise koha pärast „kaklevad vanemad ja kool“, keda ka enamikes kasvatus- ja noorsooprobleemides süüdistatakse.

Aeg oleks saada üle jaanalinnu sündroomist ja asuda vastutama ning seda ka Elionil, kes edaspidi võiks siiski teha isiku sealhulgas lapse arengut toetavaid ja promovaid reklaame.

2 kommentaari:

Catlyn ütles ...

ma lingin su blogi oma blogile ka if you don't mind.

CK

Eimar Veldre ütles ...

arusaadavalt nõus :)