kolmapäev, 7. mai 2008

Teeme Ära ka vaimuprügi koristuse meis endis

Osalesin ka prügikoristamisel Jõelähtme vallas Ülgaste küla lähistel; rääitakse, et olevat olnud kõige prahisem koht kaardil. Kui vabatahtlike registeerimine välja kuulutati, siis ei kahelnud ma oma osaluses, ent kõhklusi tekitas see, kas igaüks, kes tuleb aktsioonile, ka seda mõistab ja sellesse siiralt ka panustab. Tore on ju tunda ja lasta ennast meelitada sellega, et ka mina osalesin Teeme Ära kampaanias, aga mida see tegelikult meie jaoks tähendab, mida see muutis?

Minu meeskonna kõrval tegutses Ülgaste karjääri ühe kaevekraavi juures ca 4 teist tiimi, ent pärast poolteist tundi olid pooled neist kadunud. Täpselt meie kõrval tegutsenud tiim tegi suhteliselt kosmeetilise koristuse, mida me asusime pärast „järelkoristama“. Teeme Ära 2008 on mõnede jaoks vist järjekordne pluss nende kuulsus ja feimi nimekirjas. 2008 on „ära tehtud“ alles siis kui kõik sellest kuulnud ja sellest osavõtnud on mõistnud prahistamise pahes ja koristamise põhjalikkuse tähtsuses.

Nagu Vabariigi President ütles, lisaks looduskeskkonna puhastamisele peame puhastama ka enda vaimu ja mõtteid. Ning nüüd kus suuremad prügihunnikud on likvideeritud, tuleb võtta aega ise enda väärtuste ja mõttemaailma jaoks.

Kommentaare ei ole: