kolmapäev, 16. juuli 2008

Otsi kohta, kus sa saad ID-kaarti?!

Meediakära on küll nüüd kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) büroode koondamise üle vaiksemaks jäänud, ent siiski...

Eile oli põhjust ühte KMA bürood külastada, ja otsustasime siis minna Foorumi keskuse omasse. Ja-jah, see kallis rendipinna-majja (http://www.postimees.ee/?id=19857, http://www.postimees.ee/?id=19964).

Kõigepealt kulus aega sellele, et leida üks mõistlik teeviit, ent mida pole, seda ei ole! Lõpuks pöördusime valvelauda, kust mornilt suunati lifti poole ja neljandale korrusele. Jõudes sinna, tuleb avastada, et ka lifti vastas seinas pole viita vaid tuleb kõõritada vasakule ja siis paremale, et tabada üks uks advokaadibüroode ja muude fancy'te office'ite seast. Sisenedes ootab sind muidugi ees ilus-kena teenindussaal koos noortepäraste istumistumbade, kaasaegsete teeninduslaudade ja ultramodernse pildistusboksiga. Teenindus sõbralik; asjad saab aetud...

Tagasiteel majast välja avastasime Foorumi Narva maantee poolse ukse kõrvalt seinapealse sildi "Kodakondsus- ja Migratsiooniamet"; viidet korruse, kabinetinumbri kohta null. Üks riigiasutus ei tohiks küll olla peidetud ühte ärikeskusesse niimoodi ära, et kodu kaubandusmüra juures seda üles ei leiaks. Kujutage ette, et vallavalitsus või riigikogu asuksid mõne kaubakesksuse 3.korruse nurkmises ruumis.

Riigikontroll või keegi muu pädevuse pesa võiks teha ülevaate asutuste teenindusbüroode asukohtadest ja kättesaadavusest. Ega riigiasutus ei ole mingi nurgapood. Riik peab olema nähtav!

Kommentaare ei ole: