teisipäev, 22. september 2009

Pankrotistuv ühistu soovib mu akna taha suurt loomalauta!

2008.a suve hakul sain teada, et mu lahkunud vanaisa kodutalu kõrvale soovitakse ehitada suur ja kaasaegne lehmalauda kompleks (üle 2000 veise, 2 vitsapatareid, silohoidjad jms). Looduskaunis koht, kus silmapiiril vaid metsad, põllud ja üks järveke. Kirjutasin toona ka sellest blogis.

Toona sai asutud suhtlema naaberkruntide omanike ja teiste vallaelanikega. Asi tipnes avaliku pöördumisega vallavolikogule palvega, et see laut siiski leiaks endale koha kuskil mujal. Keegi ole uue lauda ehitamise vastu; küsimus on inimeste jaoks vajaliku asukohaga.

Nüüd on avalikuks aruteluks esitatud Väätsa valla üldplaneeringu eelnõu. Ja üllatusena leian sealt jälle mõtte sellest, et ehitada suur laut mu talu vahetusse lähedusse.

Valetav aga pankrotiohus põllumajandusühistu

Asja teebki vastikuks see, et kui mullu augustis toimunud detailplaneeringu avalikult arutelul lubas too sama ühistu, et koostavad veel enne 2008.a talvehakku keskkonnamõjude hinnangu. Mida täna pole ongi aga hinnang.

Asja teeb naljakaks veel fakt, et too sama suurte plaanidega ühistu on saneerimise alla antud. Seega nagu tulutu võitlus, ent siiski.


Aeg oma ettepanekud esitada

14. oktoobril toimub üldplaneeringu avalik arutelu. Eks tuleb minna siis arutama. Fakt on see, et niisama vaidlemisega asja sotti ei saa. Tuleb jälle naabrid koondada, ühiselt ettepanekud esitada ning siis minna neid avalikult põhjendama.




Kommentaare ei ole: