kolmapäev, 14. aprill 2010

Meie roll ongi käestläinud poliitikuid korrale kutsuda!

Minu jaoks pole tänase päeva olulisemaks uudiseks KAPO algatus uurida justiitsminister Langi võimalikke süütegusid või see, kes on süüdi Roheliste sisetülis. Tegelik uudis on EMSL selge ja tugev hinnang Roheliste erakonna käitumisele.

Me näeme seda praktiliselt igal päeval, kui mõni poliitik ütleb teise kohta midagi sellist, mis ületab igasuguse sündsuse piiri. Mõttetu tänitamine, hooplemine, võitlus võimu eest ja selle pärast - see ärritab ja väsitab.

Aga kõige olulisem just ongi mitte väsida, vaid panna need hooplejad paika. Kodanikuühiskonna ideaal on iga kodaniku aktiivne roll ja kodanikeühenduste pidev tegevus selle nimel, et ühiskonnaelus ja poliitikas saaksid erinevad rühmad (nt tudengid, pered, väikeettevõtjad, haridustöötajad jne) kaasa rääkida ja nendega arvestatakse.

Samuti on sellises ühiskonna täiesti normaalne, et kui mõni poliitik või erakond ületab väärika ja kõlblase käitumise piirid, siis kodanikud ja nende ühendused mõistavad selle avalikult ja kindlalt hukka.

Seega, kodanikuvalve, pilk teravaks, hääl puhtaks ja julgelt välja ütlema!


3 kommentaari:

Andres Laiapea ütles ...

Minu arvates ei tohiks EMSL olla selline poliitiline organisatsioon, mis saab lubada endale taoliste seisukohtade võtmist. Rääkimata sellest, et kodanik Alari Rammo arvamusest, mida on justkui esitletud EMSL-i omana, võib lugeda välja halvustavat suhtumist magalarajoonide korteriühistutesse. Lühidalt: tema poolt üsna ebaväärikas avaldus.

Eimar Veldre ütles ...

Parteide kontekstis pole EMSL poliitiline org, ent tal on siiski roll poliitikas.

Alari on oma ütlemistes vürtsikas ja kindlasti saanuks seda teha ka sellise võrdluseta, ent ma usun, et sa nõustud, et kodanike, eriti aktiivsete kodanike (kelleks erinevate ühenduste eestvedajad on), nendel on oluline roll poliitika jälgimises ja selles toimuva ülemõistuse minevate tegevuste puhul ka avalikult korralekutsuva väljaütlemises.

Toivo Ellakvere ütles ...

... Strandbergi, Lahtvee ja Jüssi käitumisele .... ?