neljapäev, 26. veebruar 2009

Kotkapoeg või poliitbroiler?

Blogosfääris kumab sissekannetest, kus kohati vastset sotsiaalministrit tulistatakse lausa puusalt. Fakt on see, et tema esikintervjuu Päevalehel ei ole kindlasti õnnestunud. Töötajad said väga valusa sõnumi, mis on järjekordne piisk ebakindluse karikasse.

Ent, mis pikaajalisema ja ohtlikumat laadi mõjuga - noore hakkaja mehena on Hanno Pevkur sellise hooletu ettevalmistusega kujundamas teed konarlikuks kõigile teistele usinatele ja tublidele noortele tegijatele, kelles tekkinud või tekkimas soov riigijuhtimisest osa võtta.

Nagu näha, siis on oluline, et poliitikul on enne "poliitikat" piisav ja mitmekesine tööalane kogemus. Ei pruugi piisata sellest, et oled ülikooli algusest saati töötanud erakonnas vabatahtliku, kontori töötaja või poliitnõunikuna. Seda aga enamik "edukaist" Reformierakonna "vanematest" noortest teinud on.

Kas Maripuu afääriga esile kutsutud "poliitbroileri" sündroom saab Pevkurile saatuslikuks näitab aeg. Kõik oleneb inimesest endast ja seda tõestas omal ajal positiivses võtmes toona nooruke kaitseminister Sven Mikser.

3 kommentaari:

Catlyn ütles ...

Einoh, idee on tore. Vaatasin ringi ja umbes 10 sekki läks, et jõuda esimese asjani, millega ma kunagi ei saa nõus olla. Aga see selleks. Palju jubedamad olid mõned arvamused ja kommentaarid. Näiteks Sisserände alla seoses immigrasiooniga. Näiteks Mati kommentaar tekitas tahtmise ise kuhugile emigreeruda, et sellistest eemale saada. Krt, ma ei saa magada nüüd öösel.

Catlyn ütles ...

Avastasin just, et unustasin lisada, et jutt käib selle lehe kohta :D Ma olen lausblond vahest.

Aga Pevkur on mingi idioot.

Eimar Veldre ütles ...

Eks see ole, et avatud foorumites leiad ka seda ja tihti, mis sulle ei meeldi, aga see ongi avatud foorumite "paheks" :) Kommentaariumeis ja foorumeis kipuvad aktiivsemalt osalema jah rahvusäärmuslikumad ja konservatiivsemad arvajad.

Aga Pevkuril on jah õnnetu algus.