esmaspäev, 30. november 2009

10 otsust - keda peaks see huvitama?

Vastutus - vastust kanda, õigusest tulenev kogustus jne. Sellest sõnast kuuleme tavaliselt tagantjärele või siis kui räägitakse tagajärgedest. Ja ka siis kui keegi õigustab oma tegu ja just tema enda õigust otsustada.

Minu arust iseloomustab tänast aega aga ju märksõna "vastutust võtta". Ja seda kahes tähenduses:
1. mingeid ülesandeid enda peale võtta ja ära teha;
2. tunnistada teatuid negatiivseid tulemeid enda tegevuste mõjuna.


Vastutada enama kui enda eest?

Masu on teinud meid hellaks, ja sestap on riske õhus rohkem kui neid tegelikult meie otsuste taga saab olema. Inimesed kardavad otsustada - kes pensionimakse jätku, kes partei käekäiku, kes riigijuhtimist jne.

Olen viimastel kuudel võtnud osa mitmetest seminaridest-konverentsidest, kus räägitud, et oi kui hea, et meil on masu, ja et peame sellist võimalikult palju võtma ja seda just tuleviku seisukohalt.

Ent mida me ei näe on too tulevikku suunatud, suuri muudatusi esilekutsuvad otsused. Maksutõusud, ja teenuste langused ei ole kindlasti seda, mida on silmas peetud ja keskmine eestimaalane ootamas.

Mis on sinu 10 otsust?

Aeg on siiski hakata kasutama ära masu ja kutsuda esile muudatusi, mis muudaks meie ühiskonna, oma riiki, lähemale sellele, millest unistame.

Mis on need 10 olulist ja tähtsat otsust, mis on selleks vaja langetada? Ei julge öelda või ei taha? No siis parem liitu grupiga "10 OTSUST".

Aeg on vastutada oma ideaalide ees!


Kommentaare ei ole: