teisipäev, 12. august 2008

Koduta üliõpilastega kultuuripealinn


Kõigi suuremate mürade taustale on vaikselt jäänud iga-aastane mure - kõrgkoolilinnadesse saabuvate uute tudengite majutamine. Kurb on lugeda TLÜ Karu tn üliõpilaselamu Orkuti kommuunist kuidas üliõpilaskandidaadid on segaduses ja kohati abitud, sest kohti lihtsalt ei jätku.

Eelmisel nädalal ilmus lehtedes ka lugu sellest, et haridusministeerium olla andnud eraülikoolile EBS kesklinnas hoone koos krundiga tingimusel, et kõrgkool ehitab sinna juurde üliõpilaselamu. Uudisest võis lugeda ka, et plaanid olla suuremad - lausa pilvelõhkujalikud, ent ühikas ei kippu-kõppu. Loodame, et EBS siiski lähiajal ühika ehitamise plaanid avalikustab. Samuti oli hea näha, et Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud hoiab asjadel pilgu peal ning plaanib ise eraalgatusena oma üliõpilaselamut rajama hakata.

Üliõpilaskondade liidu uuringu tulemuste järgi on Eestis üliõpilaselamutes kohti vaid ca 7000 tudengile ligemale 68 000-st.

Ükskord võiks ka see probleem lahendatud saada, sest 2006.a aprillis kees asi juba üle ning tudengiliikumine Ühikad Korda korraldas meeleavalduse ja allkirjade kogumist, mille tulemusena said Tallinna tudengid 160 miljonit elamute renoveerimiseks.

Kommentaare ei ole: