laupäev, 11. oktoober 2008

Selgunud on "Maksuhirmust vabanemise kursuse" esimesed lõpetajad

Poliitiliste eelistuste uuringute järjekordsed tulemused on juba piisavalt kirgi kütmas. Analüütikud tõdevad, et protsendimuudatused ei ole enam veapiirimäng vaid selged eelistuste muutumised.

Halenaljakas aga on selle juures poliitikute "rusikate vehkimine pärast kaklust". Sotsid tunnevad rõõmu ja parastavad Reformi kallal; Reform aga proovib endast teha kangelase, kes väidetavalt toetuse on toonud ohvriks ebapopulaarsetele otsustele. Kõige tipp on aga esireformar, kes peab ennast uuringutest kõrgemaks ja kahtleb nende õigsuses.

Tegelikkuses on reformistide toetuse langus ja teiste erakondade tõus märgiks, et rahvas hakkab mõistma liberaalse majanduspoliitika ja ka reaalsete oludega mitte arvestava peaministri nurjumist.

Paistab, et "Maksuhirmust vabanemise kursus" kogub populaarsust ja esimesed edukad lõpetajad on meie seas. Murettekitav on aga on see, et "kursuselt puudujaid" on liiga palju: ca 40 protsenti kas ei eelista ühtki erakonda või ei kavatse osaleda valimistel.


16. oktoobril on kursuse järgmine loeng - nimelt on Riigikogu saalis tutvustaval arutlusel Riigi 2009.a eelarve eelnõu. Loengut saab jälgida ka veebist.


Edukat kursuse läbimist!

Kommentaare ei ole: