neljapäev, 27. november 2008

Kas Öine Vahtkond toetaks eestlaste kultuuriautonoomiat Venemaal?

Toetan igati uuringute ja analüüside tegemist enne otsuste langetamist ja elluviimist. Ent sellised teadustöö peaks vastama teatud tingimustele olemaks adekvaatne ja objektiivne.

Öise Vahtkonna küsitlus on selles osas eksimuste musternäide - nad varjavad uuringu rahastajat ja tellijat, mis vähendab tulemuste usaldusväärsust ning uurimuse tulemuste rakendamise teeb küsitavaks see, et teistel eestimaalastelt, paitsi venekeelsed, arvamust ei pärita. Kui rääkida venelaste autonoomsest piirkonnast Eestis, siis peab igal juhul küsima ka teiste maakondade-linnade elanikke ja eestlasi. Vastasel korral ei tohiks Vene president pahandada kui Setomaal ja mõnes Siberi külas tehtaks küsitlus eestlaste administratiiv-territoriaalse autonoomia kohta Vene Föderatsioonis.

Tervitatav on siseministeeriumi algatus hakata uurima põhjusi, miks ei ole paljud inimesed endale Eesti kodakondsust taotlenud ning millised on nende ootused Eesti riigile. Loodame, et selle uuringu tulemused toovad teaduslikumat alust kodakondsus- ja integratsioonipoliitikatele.

Kommentaare ei ole: