kolmapäev, 19. august 2009

Avalik kiri Järvamaa omavalitsusjuhtidele

Täna hommikul saatsin Järvamaa omavalitsusjuhtidel kirja üleskutsega esitada ise regionaalministrile maavanemakandidaate. Miks nad peaksid ootama ministri kabinetivaikuses langetatud otsust?

Mida arvatakse Tiina Oraste kandidatuurist Järva maavanema ametikohale, saab lugeda Järva Teatajast.


------

Head valla- ja linnajuhid!


Järvamaalasena teeb mulle muret käimasolev maavanema nimetamine. Ajakirjanduse kaudu on tulnud avalikuks, et regionaalminister on teinud Riigikogu liikmele Tiina Orastele ettepaneku hakata
maavanemaks. Kõik tundub kui paratamatus ning Järvamaa valdade ja linnade elanikel ei jääks muud üle kui oodata uue maakonnajuhi ametisse nimetamist.

Kehtiv korra järgi otsib regionaalminister kandidaadi, keda tutvustab maakonna omavalitsusliidule, millisel vaid arvamusõigus. Siis teeb minister Vabariigi Valitsusele ettepaneku too isik maavanemaks
kinnitada. Aga see, et seadus jätab kogu asja regionaalministri ette panna ja valitsuse otsustada, ei tähenda, et maakonnas ei tohiks olla avatud arutelu uue maavanema ja tema eesolevate ülesannete kohta.

Miks mitte ei võiks maavanema kandidaate regionaalministrile pakkuda omavalitsused? Usun, et keegi ei vaidle vastu, et maavanem peaks tundma maakonda. Seega head valitsemistava järgides võiks regionaalminister enne kandidaadi esitamist, paluda valla- ja linnavolikogudelt pakkuda välja sobivaid isikuid.

Sestap kutsun teid üles esitama regionaalministrile teie arvates Järvamaale sobivaid kandidaate.




Lugupidamisega


Eimar Veldre

2 kommentaari:

Gio Ve ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Üksik rändur ütles ...

Aga kas mitte Rahvaliit ei ole samamoodi toiminud valitsuses olles?