esmaspäev, 10. august 2009

Sügis toob uue Valitsuse


Andres viskab õhku erakorraliste valimiste palli, ent pole usutav, et keegi selle kinni püüab. Aga muutused saavad Riigikogus toimuma küll: pärast 18. oktoobrit joondub ümber koalitsiooni-opositsiooni liin.

Viimased päevad on toonud üheltpoolt uudise, milles pole uudist (Keskerakond ja Reformierakond ei pea läbirääkimisi?!) ning teiseltpoolt sotside hinnangu, et Reformil on tarvis vähemusvalitsust kohendada.

Mainitud erakondade tegevuses tasub tähele panna järgnevat: Kesk ja sotsid on juba Riigikogus asunud ühiselt eelnõusid esitama ning paistab, et ka Tallinna linn osas on kokkulepe sündinud - valijatel jääb vaid jälgida gigantide heitlust ja pärast valimisi ühte heitmist.

Küsimus on vaid selles, millal IRL Reformi ärritades oma võttest selili kukub ning sotside ja Keskiga kokkuleppele jõuab. Selleks pole tarvis paljut, mistap võib seisneda pelgalt järgnevas:
- Tallinna meer: Kesk
- Tartu meer: IRL
- peaminister: Kesk
- Eurovolinik: SDE

Muidugi võib Keski ja sotside koostööle takistuseks saada tänane uudis endise Keskerakonnast esimehe Andra Veidemanni liitumisest sotsiaaldemokraatidega. Samas jätab tema ütlus lootuse: «Keskerakonna poliitilistes ettepanekutes on mulle väga-väga palju vastuvõetavat ja mõistetavat ja ma loodan, et koos sotsiaaldemokraatide ja Rahvaliiduga need ka kunagi realiseeritakse.»

Kommentaare ei ole: