laupäev, 1. august 2009

Jõgeva maavanemakandidaat nõustus, et tema partei esitas tema kandidatuuri regionaalministrile, kes küsis talt nõusolekut, mille ta muidugi andis?


Eilne Postimees refereerib BNS-s, kellele Jõgeva linna tänane juht ja tulevane maavanem räägib, kuidas ta nõustus pika mõtlemise peale regionaalministri ettepanekuga asuda juhtima maavalitsust.

Kuna maavanema kohti jagatakse ikkagi valitsuserakondade kokkuleppel, mida kinnitab ka vastselt-endine reformierakondlase Järva maavanem, siis on tema parteikaaslase Viktor Svjatõševi jutt kas "pehme vale" või "tõe osaline varjamine".

Tõenäoliselt on selle uudise taga järgmine tegevuste jada:

Reformierakonna sees toimus väiksem arutelu-kokkuleppimine, mille tulemusena otsustati et Jõgeva maavanemaks saab Svjatõšev. Siis teavitati sellest IRL-kast regionaalministrit, kes avalikkuse jaoks viisakusest küsis tollelt nõusolekut. Svjatõšev esitas siis ametlikult oma nõusoleku ning mäng ongi läbi.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Kodanik Svjatõšev on Jõgeva linna kauaaegne juht, kellel ausalt üeldes midagi positiivset ette näidata ei ole. Olles kauaaega seal linnas elanud olen asjadega kursis.

Pika valitsemise jooksul ei ole ta suutnud, nii banaalne kui see ka ei ole, isegi bussijaama ja avaliku peldikuga maha saada. Lugu kestab juba 5 aastat.

Tõsi - bussijaama ehitatakse ja ka plastmasspeldikud on üleval juba aasta, see aga on ametist lahkuva maananema A.Koka tegu ja initsatiiv.

A.Koka ei soovinud enam kandideerida, kuna eelduseks oli REF-i poolt parteistumine. Ausa mehena ei soovinud ta parteilaseks hakata ainult karjääri huvides.

A.Koka on minu endine koolivend TSIK-i päevilt ja ma võtan Ta ees mütsi maha.