esmaspäev, 27. juuli 2009

Konkurss: EESTI OTSIB EUROVOLINIKKU!

Ja alanud ta on - ainus rahvusvahelises organisatsioonis eestimaalasele kindlalt tagatud ametikoht - Euroopa Komisjoni liikme positsioon nõuab täitmist.

Reformierakond on seda omaks pidamas s.t Kallase jätku soovinud ja Mart Laar IRL tahteväljendajana eitanud selle isikliku omastamist. Tänase päeva tipuna on enda valmidust omakohaselt väljendanud ka Indrek Tarand.

Ent kes sobiks Eestist Eurokomisjoni volinikuks?

Esmapilgul võiks öelda, et Siim Kallas, ent sisepoliitiliste vangerduste ettevalmistused viitavad sellele, et see ei pruugigi nii enam minna.

Kallase vastu võib rääkida ka fakt, et ta ei saaks enam jätkata samas valdkonnas (haldus, korruptsioonivõitlus jne) - kas talle pakutaks enam asepresidendi kohta? Uus isik annaks ehk suuremad võimalused.


Erakorraline Riigikogu istung!

Veel olulisem on see, et mis valdkonnas võiks Eesti oma esindaja kaudu Euroopa valitsuses silma paista. Ent seda võiks asjatundjate ettekannete toel otsustada meie parlament.

Kui juba tullakse kokku eelarve täitmise meeleheitel põhiseaduse rikkumist arutama, siis miks mitte võtta kätte ka Euroopa Komisjoni liikme teema?

Aga kes sobib sinu arvates?

Kommentaare ei ole: