kolmapäev, 21. oktoober 2009

Kirjutage ennast Tallinnast välja - tagate 2011.a Riigikogus Keskerakonnale enamuse

Käima on läinud arutelu selle üle, et Keskerakonna saavututud enamuse vastu saab vaid Tallinnast väljakirjutades, omab suurt ohtu. Nimelt tähendab see seda, et 2011.a Riigikogu valimistel saab Keskerakond Tallinna valimisringkondadest proportsionaalselt enam hääli ja ka kohti - on ju arvestatav osa Riigikogu kohtadest valitav Tallinna hingekirjas olevate kodanike poolt. Ei oleks välistatud, et 2011.a märtsist oleks meil Keskerakonna enamusega Riigikogu...

Sellele annaks võimenduse ka Keskerakonna tänane ettepanek Rahvaliidule ühenderakonna moodustamiseks, mida esmajärjekorras tuleb võtta pigem suitsukatte-uudisena Tallinna koalitsioonikõnelustele.

Samuti nähtub tsentristide ettepanekust ka seda, et Keskerakond tunnistab oma kesist üle-eestilist tulemust - vaatamata Rahvaliidu brändi marginaliseerumisele, on siiski rahvaliitlased saavutanud head tulemused kohalike volikogude valimistel (ca 50 volikogus absoluutne enamus), mida aga Keskerakonna puhul (kui jätta välja Tallinn, Narva ja Kohtla-Järve) öelda ei saa.

Seega, Riigikogu ja Presidendi valimisteks ettevalmistumised käivad. Panused on kõrged ja otsused mõjukad.



Kommentaare ei ole: